Facebook

  • Φυτά για όλες τις εποχές
  • Φυτά για όλες τις εποχές
  • Φυτά για όλες τις εποχές
  • Βραχόκηποι
  • Συνθέσεις με βότσαλα
  • Διαμόρφωση κήπων
Νοέμβριος - Αυτό το μήνα φυτέψτε
Ακόμη και τις μουντές κρύες ημέρες του Νοεμβρίου χαρίστε στο κήπο ή τη βεράντα σας έντονα χρώματα. Φυτέψτε ρείκια, τουλίπες, χρυσάνθεμα, νάρκισσους, ίριδες και πανσέδες για να έχετε λουλούδια από το χειμώνα μέχρι την αρχή της άνοιξης. ...

διαβάστε περισσότερα
Eshop
Μανιτάρια Pleurotus
image Στο Φυτώριό μας θα βρείτε έτοιμο παστεριωμένο υπόστρωμα καλλιέργειας μανιταριών Pleurotus ostreatus *Καλλιεργήστε τα δικά σας μανιτάρια εύκολα και απλά ...

διαβάστε περισσότερα
image image image image image image image
 

Αλεξανδρινό

Κατηγορία: Φυτο-Αφιερώματα
Αλεξανδρινό

Θεωρείται το κατεξοχήν φυτό των Χριστουγέννων χάρη στα κοκκινωπά και αστερόμορφα φύλλα του τα οποία χαρίζουν εορταστικό χρώμα. Ένα λουλούδι που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των Χριστουγέννων σε όλη την Ευρώπη.

Το Αλεξανδρινό, διακρίνεται για την ομορφιά, τη φινέτσα και την ποικιλομορφία του καθώς προσφέρεται  σε μεγάλη ποικιλία σχημάτων είτε σε ανάγλυφα είτε σε ποικίλα χρώματα. Εκτός από τις πάντοτε δημοφιλή ροδοκόκκινες  αποχρώσεις μπορεί κανείς να το συναντήσει σε χρώμα ροζ, κίτρινο, πορτοκαλί και λευκό.

Προέρχεται από το Μεξικό όπου το συναντάμε σε τροπικά δάση με μορφή δέντρου ύψους μέχρι 4 μέτρα.
Ανακαλύφθηκε από τον ’’Αλεξάντερ Φον Χάμπολντ’’ περίπου το 1810 από όπου πήρε και το όνομα του.

Τοποθετήστε το Αλεξανδρινό σε θέση με αρκετό φως. Βάλτε το επίσης σε προστατευμένα σημεία στο μπαλκόνι, σε γλάστρες ή σε προστατευμένα παρτέρια στον κήπο.

Το Αλεξανδρινό επηρεάζεται εύκολα από το κρύο και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στις χαμηλές θερμοκρασίες. Η ιδανική τοποθεσία για τα Αλεξανδρινά είναι ένα φωτεινό, ζεστό σημείο γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου. Πρέπει να προστατεύεται από την έκθεση στον ήλιο. Όταν είναι ανθισμένο, χρειάζεται συχνό πότισμα, ενώ όλο τον υπόλοιπο καιρό θα το ποτίζετε όταν το χώμα πάει να στεγνώσει.

Κλαδέψτε αυστηρά το φυτό πάνω από το τρίτο ή τέταρτο «μάτι» του κάθε κλαδιού. Τα βράκτιά του (δηλαδή τα φύλλα που δίνουν αυτό το όμορφο κόκκινο χρώμα) θα βγαίνουν κάθε άνοιξη και όχι τα Χριστούγεννα. Αυτό συμβαίνει γιατί για να ανθίσει χρειάζεται να περνά μερικές ώρες στο σκοτάδι που έχουν οι χειμωνιάτικες ημέρες.

Όταν αγοράζετε Αλεξανδρινό, τα κίτρινα και τα πράσινα λουλούδια μεταξύ των χρωματιστών φύλλων είναι ένδειξη φρεσκάδας.

Αν τα φύλλα του φυτού κιτρινίζουν, συστρέφονται και μετά πέφτουν, η κατάσταση αυτή οφείλεται στην υπερβολική ζέστη ή στο ανεπαρκές πότισμα είτε στην έλλειψη φωτισμού. Επομένως, μεταφέρεται το φυτό σας σε τέτοια θέση έτσι ώστε να ευνοούνται οι κατάλληλες συνθήκες ενώ επιπλέον αυξήστε τη συχνότητα των ποτισμάτων.

Αν  το φυτό είναι αδύναμο και ασθενικό, οφείλεται στα ρεύματα αέρα γι’ αυτό και πρέπει να μεταφέρετε το φυτό σας σε κάποιο άλλο χώρο.

Με επαρκή γνώση και σωστή φροντίδα θα χαρείτε την εντυπωσιακή φυλλωσιά του και του χρόνου.

Επιλέξτε το Αλεξανδρινό για να διακοσμήσετε χριστουγεννιάτικα το εσωτερικό του σπιτιού σας.

Φωτογραφίες

cron