Facebook

  • Φυτά για όλες τις εποχές
  • Φυτά για όλες τις εποχές
  • Φυτά για όλες τις εποχές
  • Βραχόκηποι
  • Συνθέσεις με βότσαλα
  • Διαμόρφωση κήπων
Οκτώβριος - Αυτό το μήνα φυτέψτε
Ο Οκτώβριος είναι επίσημα ο μήνας της σποράς. Το χώμα μαλακώνει για να υποδεχτεί τους σπόρους. Φυτεύουμε κυρίως καρποφόρα δέντρα, καλλωπιστικά φυτά και φυσικά βολβούς. Ακόμα κι αν δεν έχετε κήπο, τολμήστε να φυτέψετε μερικά εύκολα λαχανικά στις γλάστρες του μπαλκονιού σας. ...

διαβάστε περισσότερα
Eshop
Ορχιδέα
image Όποιος ασχοληθεί με τις ορχιδέες είναι σίγουρο ότι θα τις εντάξει με χαρά στα φυτά που στολίζουν το χώρο του και δεν θα τις αποχωριστεί ποτέ! Η ορχιδέα είναι ένα πανέμορφο "φυτό", το οποίο για την ακρίβεια είναι επίφυτο, δηλαδή αναπτύσσεται πάνω σε άλλα φυτά. Αυτό δεν κάνει την φροντίδα του πιο δύσκολη, αλλά διαφορετική από ότι έχουμε συνηθίσει. ...

διαβάστε περισσότερα
image image image image image image image image image image
 

Αλεξανδρινό

Κατηγορία: Φυτο-Αφιερώματα
Αλεξανδρινό

Θεωρείται το κατεξοχήν φυτό των Χριστουγέννων χάρη στα κοκκινωπά και αστερόμορφα φύλλα του τα οποία χαρίζουν εορταστικό χρώμα. Ένα λουλούδι που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των Χριστουγέννων σε όλη την Ευρώπη.

Το Αλεξανδρινό, διακρίνεται για την ομορφιά, τη φινέτσα και την ποικιλομορφία του καθώς προσφέρεται  σε μεγάλη ποικιλία σχημάτων είτε σε ανάγλυφα είτε σε ποικίλα χρώματα. Εκτός από τις πάντοτε δημοφιλή ροδοκόκκινες  αποχρώσεις μπορεί κανείς να το συναντήσει σε χρώμα ροζ, κίτρινο, πορτοκαλί και λευκό.

Προέρχεται από το Μεξικό όπου το συναντάμε σε τροπικά δάση με μορφή δέντρου ύψους μέχρι 4 μέτρα.
Ανακαλύφθηκε από τον ’’Αλεξάντερ Φον Χάμπολντ’’ περίπου το 1810 από όπου πήρε και το όνομα του.

Τοποθετήστε το Αλεξανδρινό σε θέση με αρκετό φως. Βάλτε το επίσης σε προστατευμένα σημεία στο μπαλκόνι, σε γλάστρες ή σε προστατευμένα παρτέρια στον κήπο.

Το Αλεξανδρινό επηρεάζεται εύκολα από το κρύο και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στις χαμηλές θερμοκρασίες. Η ιδανική τοποθεσία για τα Αλεξανδρινά είναι ένα φωτεινό, ζεστό σημείο γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου. Πρέπει να προστατεύεται από την έκθεση στον ήλιο. Όταν είναι ανθισμένο, χρειάζεται συχνό πότισμα, ενώ όλο τον υπόλοιπο καιρό θα το ποτίζετε όταν το χώμα πάει να στεγνώσει.

Κλαδέψτε αυστηρά το φυτό πάνω από το τρίτο ή τέταρτο «μάτι» του κάθε κλαδιού. Τα βράκτιά του (δηλαδή τα φύλλα που δίνουν αυτό το όμορφο κόκκινο χρώμα) θα βγαίνουν κάθε άνοιξη και όχι τα Χριστούγεννα. Αυτό συμβαίνει γιατί για να ανθίσει χρειάζεται να περνά μερικές ώρες στο σκοτάδι που έχουν οι χειμωνιάτικες ημέρες.

Όταν αγοράζετε Αλεξανδρινό, τα κίτρινα και τα πράσινα λουλούδια μεταξύ των χρωματιστών φύλλων είναι ένδειξη φρεσκάδας.

Αν τα φύλλα του φυτού κιτρινίζουν, συστρέφονται και μετά πέφτουν, η κατάσταση αυτή οφείλεται στην υπερβολική ζέστη ή στο ανεπαρκές πότισμα είτε στην έλλειψη φωτισμού. Επομένως, μεταφέρεται το φυτό σας σε τέτοια θέση έτσι ώστε να ευνοούνται οι κατάλληλες συνθήκες ενώ επιπλέον αυξήστε τη συχνότητα των ποτισμάτων.

Αν  το φυτό είναι αδύναμο και ασθενικό, οφείλεται στα ρεύματα αέρα γι’ αυτό και πρέπει να μεταφέρετε το φυτό σας σε κάποιο άλλο χώρο.

Με επαρκή γνώση και σωστή φροντίδα θα χαρείτε την εντυπωσιακή φυλλωσιά του και του χρόνου.

Επιλέξτε το Αλεξανδρινό για να διακοσμήσετε χριστουγεννιάτικα το εσωτερικό του σπιτιού σας.

Φωτογραφίες

cron